Zubne ljuspice - veneers

Zubne ljuspice su jedno od najoptimalnijih rešenja za Vas, u slučajevima kada:

  •  želite da ispravite blagu nepravilnost u položaju vaših zuba a ne želite da nosite ortodontski aparat!
  • imate veći ili manji razmak između zuba (dijastema)
  • imate velike plombe na prednjim zubima.
  • prednji zubi  su istrošeni (krartki) ili oštećeni karijesom ili kada Vam je deo gleđi na njima polomljen.
  • kada Vam je zub potamneo nakon vađenja zivca ili su Vam zubi tamni zbog dejstva određenih lekova (tetraciklina)u toku njihovog formiranja.

Zubne ljuspice, Somatološka ordinacija, stomatolog Novi Beograd

Porculanske fasete – zubne ljuspice (veneers)

Porculanske fasete ili ljuskice (veneersi) su najsavremenije visoko estetskoprotetske nadoknade koje se primenjuju na prednjim zubima u svrhu postizanja lepog osmeha. Spadaju u minimalno interventnu stomatologiju jer pri njihovoj izradi štedimo zubno tkivo i odstranjujemo samo površinski gleđni deo zuba (0.6-0.8 mm). Stoga se one postavljaju na brušeni deo zuba i adhezivnim kompozitnim cementima se vezuju na zub.

Terapiju veneers-ima  je veoma učinkovita, ali je ne bi trebalo primeniti kod osoba koje imaju bruksizam (preterano stiskanje, i škripanje zubima)

Laminati – zubne ljuspice bez brušenja

Laminati (lumineers) su izuzetno tanke ljuspice debljine.0.2 mm. One se stavljaju na zube bez prethodnog brušenja zuba ili sa minimalnim brušenjem zuba. Primenjuju se u situacijama kada želite korigovati blagu estetsku nepavilnost zuba, loš položaj, boju zuba ili ako želite povećati volumen zuba. Zbog laganog povećanja volumena zuba od 0,2 milimetra i zato što vrlo malo pokrivaju nedostatke ispod nisu česti slučajevi gdje ih možemo stavljati. Prednost im je za razliku od svih ostalih tehnika neinvazivnost na zub i time njegovo nikakvo ili minimalno oštećenje.

null

LEČENJE ZUBA

null

IZBELJIVANJE ZUBA

null

UGRADNJA IMPLANTA

null

ORTODONCIJA

null

LJUSPICE

null

ZUBNI NAKIT