Fiksni ortodontski aparati-SPEED aktivni samoligirajući metalni

U našem Stomatološkom centru u lečenju ortodontskih anomalija koristimo najsavremenije bravice tz. “friction-free” samoligirajuće aktivne bravice, kod kojih je klapnica aktivna i aktivnim pomeranjem žice ona omogućava, pomeranje zuba sa znatno manjom silom, i trenjem što za rezultat ima  brže pomeranje zuba, ređe konrtolne preglede na 3 do 4 meseca i uspeh lečenja u najkrajšem mogućem  roku. Vreme lečenja može biti kraće i do 8 meseci!

Fiksni ortodontski aparati-SPEED aktivni samoligirajući estetski

I ove bravice takođe nudimo u estetskoj formi od renomiranog svetskog proizvođača ORMCO. Zbog prirode posla kojom se bave za pojedine pacijente metalne ili estetske bravice su neprihvatljive jer bi se njime narušila njihova etetika.I za visoko zahtevne pacijente imamo rešenje Bežični ortodontski aparat tz (“wireless”) Invisalign.

Invisalihg  sistem je trenutno najsavremeniji sistem za ispravljane određenih ortodentskih anomalija u svetu.Na žalost njime nismo u mogućnosti da isparavimo sve nepravilnosti. Ispravljanje zuba se vrši pomoću specijalnih providnih folija koje su napravljene pomocu CAD-CAM tehnologije i koje se menjaju na 14-21 dana.