[h2]Izbjeljivanje zuba[/h2]

Zdravi beli i lepi zubi doprionose lepšem  izgledu, boljem raspoloženju i našem većem samopouzdanju što nam pomaže da budemo srećniji i uspešniji.

 

Međutim dejstvom različitih faktora u toku formiranja stalnih zuba, kao i mnoge loše životne navike (često konzumiranje obojenih pića, hrane i drugih supstanci) dovode do prebojenost i lošeg izgleda zuba.

Izbjeljivanje zuba je jedan od načina da vaši zubi budu beli i lepi.Efekat  izbjeljivanja zavisi od mnogih faktora, ali prvenstveno od metode koju Vi izaberete za beljenje vaših zuba.

U stomatološkoj  ordinaciji  Helix dent izbeljivanje zuba vršimo različitim metodama..Najmanje štetna i najjednostavnija metoda je peskarenje zuba, kojim otklanjamo samo površinske naslage sa gleđi zuba posebnim prahom pomoću  pritiska iz  TURBO JET AIR FLOW apara

U beljenju zuba često primenjujemo individualne  folije u koje pacijent pre spavanja u toku 8 do15 noći. stavlja poseban gel za beljenje zuba.

Za profesionalno beljenje zuba Stomatološka ordinacija Helix dent poseduje aparat ZOOM 2. sa kojim ćemo Vam za manje od 1 sata na potpuno bezbedan i neškodljiv način uz pomoć plavog halogenog svetla iz ZOOM 2 aprata i gela (vodonik peroksida) koji se nanosi na zube u tri do čerti seanse od po15 minuta na profesionalan način izbeliti vaše zube.Plavo halogeno svetlo iz lampe prouzrokuije  raspadaanje vodonik peroksida  koje oslobađa kiseonik. Tako oslobođen kiseonik ulazi u strukture zuba i menja boju  vaših zuba čak do 8 nijansi.

Nakon beljenja zuba ZOOM 2 lampom vaši zubi će trajno ostati belji nego što su bili.Belinu Vaših zuba možete održavati redovnim održavanjem  oralne higijene,smanjenim konzumiranjem obojene hrane i pića, redovim uklanjanje mekih i tvrdih naslaga, kao i pomoću specijalnih folija i gela  koje povremeno koristite uz savet naših stomatologa.